Du skal sørge for at komme af med skægkræ

Skægkræ lyder måske som noget moderne noget, som en neo-hipster bestiller i hovedstaden, hvor man så går ind til en frisør eller barbereren og vil have en omgang skægkræ i København som en art skægfrisure til ens skæg, der jo dikterer, at den slags skal være langt nu om dage.

Men det er dog ikke – faktisk langt fra.

Der er heller ikke tale om en sort at store dyr, og det er heller ikke en sygdom, der rammer ens skæg på linje med skægpest. Reelt set er det meget værre.

Og det er faktisk noget nyt i Danmark, som der første gang blev opdaget så sent som i 2016: det er et skadedyr af et insekt.

Måske har du aldrig set sådan en, fordi den er ny på “markedet” så at sige, men det er ikke noget, som man ønsker at have boende hjemme hos en og fise huslejen af, som den jo ikke betaler.

Specielt når der er mange af dem, så kan det virkelig gå galt.

Som det første er der jo næppe nogle, der godt kunne tænke sig at have insekter i hjemmet af nogen art, og da specielt ikke nogen invasiv art, om det så er væggelus eller den “nye” skægtræ, der reelt set har været kendt i mange år, men som først er kommet til Europa og her i de koldere egne i løbet af de seneste par år.

Selvfølgelig er det jo smart at have sådan noget som edderkopper, der kan fange fluerne med videre derhjemme, men dem kan vi heller ikke lide at have, selvom det er sparsomt med farlige edderkopper i Danmark.

Skægtræ er dog nogle små misdæder, der er gode til at æde sig ind i papir med videre, hvorfor man specielt i biblioteker med videre gerne vil undgå, at de ikke alene aldrig dukker op, men i hvert fald at man kommer af med dem så hurtigt som muligt.