En lækker kartoffelsalat kan nydes året rundt

04 December 2020
Anne-Mette Hansen

Kartoffelsalat.. Mmh. Det er en skøn ret. Perfekt som tilbehør til din grillmad om sommeren. Det kalder næsten på en kold øl eller et lækkert glas rosévin. Men kartoffelsalaten hører altså ikke kun sommeren og havebordet til. Den kan nydes hele året rundt.

Hvordan laver du en lækker kartoffelsalat? Hvad kan du servere den med udover til grillmad? Læs med her, og bliv klogere på kartoffelsalatens mange muligheder.

Sådan laver du en skøn kartoffelsalat

En kartoffelsalat er faktisk ret simpel. Den kræver ikke en hel masse forskellige ingredienser. Faktisk bare nogle få gode råvarer. Du skal bruge:

– Kartofler

– Mayonnaise

– Creme fraiche 18 %

– Sødmælk

– Dijonsennep

– Løg

– Purløg

– Salt og peber

Disse gode ingredienser giver dig helt sikkert et skøn og smagfuld kartoffelsalat. Og skulle du lige stå og mangle én eller to ingredienser, kan du sagtens stadig lave en god ret. Mejeriprodukterne kan nemt erstattes med A38, ymer eller en anden type creme fraiche. 

Der er mange måder at lave kartoffelsalat på.

Server din kartoffelsalat som tilbehør til…

Som sagt er det ikke kun om sommeren og til grillkødet, at du kan servere kartoffelsalat. Det er et lækkert tilbehør, som du nemt kan bruge hele året rundt. 

I stedet for blot at servere kogte kartofler eller brug lang tid på at bage kartofler i ovnen. Skal det være en let og lækker frokostret, så er kartoffelsalaten også skøn. Varme kartofler kan godt føles lidt mere tunge. 

Kartoffelsalaten passer til alt fra kylling og frikadeller til fisk eller et lækkert stykke oksekød. Den kan virkelig bare serveres til det meste. 

Den er også helt ideel, hvis du skal pakke en picnickurv og have med på dagstur. Det fungerer bare rigtig godt, når det skal være kolde retter, du skal have med. Den er også lækker i madpakken, når du ikke lige gider rugbrødsmadder. 

Flere Nyheder