Få den bedste hjælp til dit nye kæledyr hos din lokale dyreklinik

25 November 2019
Astrid Pedersen
Få den bedste hjælp til dit nye kæledyr hos din lokale dyreklinik

Når du anskaffer en hund, en kat, et marsvin eller en kanin, er det ikke blot et dyr, du køber. Det er et nyt medlem af familien, og du påtager dig et stort ansvar for et tænkende og følende væsen. Derfor er det vigtigt, at du er dig dette ansvar bevidst. Det er din opgave at sørge for, at dit nye firbenede familiemedlem har de bedste vilkår for trivsel. Dette gøres selvfølgelig primært ved at sørge for, at dyret får den rette kost, motion og opmærksomhed, og så selvfølgelig ved at være obs på dyrets mentale tilstand.

Få hjælp til dit kæledyr fra den lokale dyreklinik

Dette kan godt være vanskeligt – især hvis man ikke tidligere har haft et dyr. Dyr kan ikke tale, og dermed ikke gøre opmærksom på smerter eller lidelser. Og som menigmand kan det godt være vanskeligt at bedømme, om dyret er fejlernæret, på vej til at blive overvægtigt, eller har det dårligt rent psykisk. Derfor tilrådes det, at du som nybagt dyreejer kontakter din lokale dyrlæge eller dyreklinik med henblik på at få dyret registreret og tjekket. Dette skal helst ske som noget af det første efter at du har hjemtaget din nye pelsklædte ven.

For hunde og katte gælder, at de skal vaccineres helst en gang om året mod diverse farlige sygdomme. I forbindelse hermed kan dyrlægen gennemføre et sundheds tjek, hvor alle objektive værdier registreres, samt et tand eftersyn. Er der særlige forhold, som gør sig gældende – for eksempel tendens til overvægt eller tandlidelser – kan dyrlægen advisere vedrørende en kostplan eller om hvorledes du selv kan børste dyrets tænder.

Find den bedste dyrlæge klinik i Værløse

Det er altid en god idé at vælge en dyreklinik eller dyrlæge praksis, som ligger tæt på bopælen. Så slipper du for at påføre dit dyr stress ved lang transport tid. Bor du i Værløse eller omegn, kan du for eksempel besøge Værløse Dyreklinik – læs mere på værløsedyreklinik.dk

Flere Nyheder