Hvad er specialtransport?

30 January 2021
Astrid Pedersen

Specialtransport er en særlig disciplin inden for vognmandskørsel, som især indbefatter transport og håndtering af vanskelige og tunge emner samt sværgods og genstande, som kræver lidt mere end sædvanlig. Der kan for eksempel være tale om vinger og motorer samt andre enkelt dele til vindmøller som skal fragtes på tværs af landet eller måske oven i købet mellem forskellige territorier.

Specialtransport kan også indbefatte transport af farligt gods eller let forgængelige fødevarer som kræver en kølekæde som ikke bliver brudt undervejs. Og du vil typisk få brug for specialtransport i forbindelse med transport af elementer til produktion og industri, for eksempel maskinel, special apparatur og lignende.

Hvem kan udføre specialtransport i Nordjylland?

Når du skal vælge en leverandør af særlige transport ydelser er det vigtigt at du ser dig godt for. Det er vigtigt at pågældende virksomhed har erfaring med transport af den aktuelle type emner – og også gerne kan dokumentere dette. Du bør sikre dig at din vognmand er i besiddelse af en vognpark som kan håndtere transporten af dine emner på tryg og sikker vis. Og endelig er det selvfølgelig meget vigtigt at chaufføren kender til specialtransport og samtidig har et godt kendskab til den danske infrastruktur.

Et sådant transportfirma er AVAS. AVAS – tidligere kendt under navnet Aalborg Vognmandsforretning A/S – er en større nordjysk vognmands og entreprenør virksomhed med et bredt virkefelt. Hos AVAS finder du udelukkende dygtige medarbejdere som har mange års erfaring inden for transport og logistik her under specialtransport.

Når du vælger AVAS som din leverandør af specialtransport i Nordjylland får du en solid og fleksibel service baseret på dine ønsker og præferencer. AVAS forestår såvel planlægning af ruten som indhentning af diverse relevante tilladelser. Og så har AVAS egne følgebiler hvilket er en fordel i forhold til transport af større emner.

Læs mere på AVAS.dk

Flere Nyheder