Kyndig hjælp til elinstallationer fra autoriseret elektriker

08 December 2018
Astrid Pedersen
Kyndig hjælp til elinstallationer fra autoriseret elektriker

Er du i gang med at planlægge en ombygning af din bolig, og skal du i den forbindelse have fjernet eller flyttet eksisterende el installationer – eller måske oprettet nye? Så bør du kontakte en autoriseret elektriker eller el-installatør. Der er nemlig meget strenge og strikse regler for, hvilke opgaver, du selv som lægmand må udføre. Dette skyldes, at elektriker opgaver i reglen er meget risikable.

Den risiko, du løber, hvis du forsøger selv at fuske med de elektriske installationer i din bolig, kan meget vel have fatal udgang. Kommer du til at skabe forkerte forbindelser, risikerer du potentielt dødbringende elektriske stød. Og hvis dine installationer medfører brand i de strømførende systemer, kan det nemt gå ud over hele ejendommen, hvorved du kan komme til at stå med andre menneskers liv på samvittigheden.

Hvornår skal jeg benytte en autoriseret elektriker til mine el-opgaver?

Det er altid en god idé at rådføre sig med en fagmand, hvis man er i tvivl om, hvilke opgaver, som man selv kan udføre. Som hovedregel gælder det, at du skal holde fingrene fra alle faste installationer – det vil sige, det, du ikke kan tage med dig, hvis di forlader boligen. Du må således gerne skifte en pære selv, eller udskifte den synlige del af en stikkontakt, for eksempel i forbindelse med, at der skal monteres en lysdæmper (eller en pænere kontakt). Til alle andre opgaver skal du have fat på en faglært og autoriseret elektriker, således at du sikrer dig, at opgaven bliver udført på forsvarlig vis.

Henrik Frost – din lokale elektriker og el-installatør

Det er en fordel at have sin elektriker tæt på. Skulle der opstå en akut situation med behov for omgående udrykning, er det godt at kunne kontakte en dygtig autoriseret elektriker, som kender til eens installationer. Læs mere på hjemmesiden https://www.henrikfrost.dk/

Flere Nyheder