Maling af badekar - når emaljen er blevet slidt

Maling af badekar – når emaljen er blevet slidt

Bor du i et hus eller i en lejlighed, hvor der er et stort og lækkert badekar i badeværelset? Så har du sikkert mere end én gang oplevet de velgørende og helsebringende egenskaber ved et timelangt karbad. Det er skønt at kunne udføre spa ritualer i eget hjem, og slappe af i lunt vand omgivet af stearinlys.

Du kan også vælge at tilsætte blødgørende salte og duftende olier eller urter til dit karbad. Og det allerbedste er, at du ikke skal op og i tøjet for at køre hjem efter din wellness forkælelse. Du kan gå direkte ind i din varme seng, og nyde godt at en lang nats søvn. Karbade virker nemlig både muskel afslappende og naturligt søvn inducerende, og er således super gode for såvel dit fysiske som dit mentale helbred.

Dit gamle badekar kan være en bakteriebombe

Måske er badekarret med årene blevet slidt, hvilket kommer til udtryk ved gullige eller brunlige plamager rundt om armaturer, foran afløbet, og som rande langs kanten af karret. Dette skyldes, at emaljen er ved at være slidt bort på disse udsatte steder, hvilket giver kalk og okker (som findes i rigelige mængder i det danske drikkevand) mulighed for at aflejre sig på indersiden af dit badekar.

Disse misfarvninger er ikke kun grimme – de kan også fungere som grobund for diverse mikroorganismer så som svamp og bakterier, idet de ru plamager også huser hud- og sæbe rester. Derfor kan det faktisk være forbundet med en helbredsmæssig risiko at benytte et slidt badekar.

Få luksus tilbage i hverdagen med en maling af badekar

Dette behøver dog ikke at betyde, at du skal skrotte det gamle, slidte badekar. Det kan nemlig komme til at stå som nyt igen – det skal blot have en ny emalje. På badekarsmaler.dk kan du få et godt tilbud på emaljering af badekar.