Vinylpladens opblomstring

25 October 2021
Miranda Denise Rendboe

advertorial

Køb dine vinylplader her

Vinylafspillere blev hot igen for nogle år siden, da de står skarpt i hjemmet, og giver et sofistikeret look. LP’er og vinylplader har sidenhen fået et boom, og der blev hentet gamle plader ned fra lofte og op fra kældere, og du finder nu også de nyeste album som vinylplader, og de kan stå side om side med The Beatles. Vinylplader er er flotte og kommer oftest i et flot cover, som pynter hjemmet. 

Det er virkelig de nyeste titler, du kan få som vinylplade, lige nu kan du forudbestille Adeles nye og fjerde album, som snart udkommer. Det hedder 30 og vil bestå af to vinylplader, sangerinden har allerede lavet små teasers af den ene sang på de sociale medier, så nu er det bare at vente tålmodigt.

Og hvorfor vælge en vinylplade, når der findes Youtube, Spotify og så videre?

Udover pladeafspilleren som pynter i hjemmet, som nu fås i moderne versioner med radio og andre ting, så viser det også noget om dig som person. Det giver et bestemt udtryk, samtidig kan du visuelt vise, hvilken type musik du lytter til og beundre din smukke samling. På Spotify og Youtube skal du betale hver måned eller høre på en milliard reklamer, desuden er der ingen garanti for, om din yndlingsang er væk i morgen.

Rettighederne kan nemlig glide mellem fingrene, grundet forringelse af samarbejde, det kan også være, at der ikke er nok, som lytter til pågældende artist eller sang. Dette er op til virksomhederne og ikke dig som individ. På Spotify og Youtube behøver du også internet. Med Vinylplader er der ikke noget at bekymre sig om i forhold til rettigheder, du har selv rettighederne til at spille albummet, så tosset du vil, og du har mulighed for det, selv hvis du ikke har internet. 

Flere Nyheder